logo

Bemutatkozó – Zoltán

„Akár azt hiszed, hogy meg tudod csinálni, akár azt, hogy nem,
mindenképpen igazad lesz.”
(Henry Ford)

Szervíztechnikus, hangmester, „technikai polihisztor” vagyok.

Középiskolai elektronikai műszerész végzettséggel a tarsolyomban lehetőségem nyílt olyan munkát vállalnom, amely nemcsak a foglalkozásom, de a hobbim is. Egy évig a BauerSound Kft. budapesti bemutatótermét vezettem, ahol effektprocesszorok, hangosítási berendezések és hangszerek bemutatásával és eladásával foglalkoztam. Ezután egy évre az RTL-KLUB tévécsatornához szegődtem technikusnak, ahol magazinműsorok és a híradó külső felvételeinek elkészítésében vettem részt.

Az elektronika és irodatechnika területére is elkerültem, szervíztechnikusként fő tevékenységem a Canon típusú irodai gépek szervízelése, színes és fekete-fehér fénymásolók, faxok, nyomtatók, szkennerek javítása, üzemeltetése volt. 

A szakközépiskola befejezése óta folyamatosan dolgozom a számítástechnika területén is, PC kisgépektől és laptopoktól kezdve a szervereken át, a riasztó és megfigyelő rendszerekig, minden kategóriában van jártasságom. Az idők folyamán telefonközpontok, strukturált UTP számítógép-hálózatok kiépítésében, javításában is gyakorlatot szereztem, számítógépeket telepítek, javítok és új konfigurációkat építek össze.

Jelenleg a fő csapást a szupervályog-technológia hazai bevezetése, adaptálása jelenti az életemben, különös tekintettel az építési rendszerrel kapcsolatos műszaki kérdésekre, a magyarított zsákvályog-technológiába bevitt technikai újításokra. Ez a kreatív munka magában hordozza számomra nemcsak a többféle szakmai jártasságom kombinálását és a rendszerszintű gondolkodást, de az örömteli munkavégzés lehetőségét is, hiszen a (hang)technikával és a művészetekkel is foglalkozhatom. A hangok világában járatos szemmel megláttam a szupervályog-technológiában azokat az akusztikai lehetőségeket, jótékony jellemzőket, amelyek a mai lakóterek és épületek esetében a legtöbbször hiányoznak.

Egy szó mint száz, ezermester vagyok a technika terén, amely kincset ér bármilyen kreativitást és többféle szakmai jártasságot kívánó projektben, legyen az egy új technológia bevezetése, egy oktatási program összeállítása, vagy éppen egy rendezvény vagy egy kiállítás megálmodása és felépítése.

1968-ban születtem Budapesten, két leánygyermekem és már egy unokám is van. Hobbim a teljesség igénye nélkül a zene és a hangok világa, a minőségi filmek, a természet(járás), a gyümölcsfák, a szerelés-barkácsolás és minden, ami műszaki újítás és találmány.

A SzuperMA ~ Szupervályog & Permakultúra ~ Műhely honlapja
csigastrategia@gmail.com / szupervalyog@gmail.com
© CsigaStratégia, 2023
Designer