logo

Könyvek, kiadványok

Az alábbi könyvek kereskedelmi forgalomban nem kapható, kis példányszámú magánkiadványok, amelyeket azoknak szánunk ajándékba, akik támogatják a SzuperMA kezdeményezést.
-> Részletek a könyvlista végén…

Szupervályog bemutató “CD”

-> „Szupervályogon innen és túl – Földépítéstől a permakultúráig” bemutató kiadvány

-> „Kacskaringók… a szabadság felé vezető úton” blogregény

Szupervályog és az oda vezető út…A két könyvön kívül dokumentumokkal, fotóalbumokkal, interjúkkal, videókkal és néhány előadásunk diasorával szeretnénk megismertetni a szupervályog-technológiát és a kapcsolódó témákat az önellátás kelléktárában. A diasorokat azoknak szánjuk, akik szeretnék másokkal (családtagokkal, barátokkal, közösségbeli társakkal…) is megosztani ezeket a témákat, beszélgetésre, közös továbbgondolkodásra invitálva őket. A dokumentumok között többek között bemutatjuk a SzuperMA Műhely szellemiségét, eredményeit és tevékenységeit, a Búbos Ökoház Projektet is. Illetve közreadjuk a 2014-es Velencei Építészeti Biennáléra összeállított pályázati anyagunkat is.

Elektronikus kiadvány.

Szupervályog építési útmutató “CD”

„A szupervályog-építés alapjai – Tervezzünk és építsünk a természettel!” szakkönyv

Az egyetlen magyar nyelven elérhető átfogó szupervályog szakkönyv! A kézikönyv az építési tanfolyamok anyagán alapul, és tartalmazza a szupervályog-építés alapjainak részletes technológiai leírását.

Mintegy 130 színes fotóval és illusztrációval

„Kedveled a harmonikus, szemet gyönyörködtető, ívelt vonalakat, a természetbe illeszkedő, gömbölyded formákat? Vagy egy hagyományos, egyenesfalu vályogházra vágysz, amely kiállja az idő(járás) próbáját? Fontos Neked, hogy az otthonod egészséges, környezetbarát és energiatakarékos legyen? Széppé akarod varázsolni a kertedet hangulatos, egyedi formájú, mégis praktikus kerti bútorokkal, építményekkel, díszítő elemekkel? Szeretnéd megvalósítani kreatív ötleteidet, akár saját kezűleg is?

Ha így van, örömödet fogod lelni a szupervályog-technológiában, amely lehetővé teszi, hogy a családod, barátaid segítségével megépíthesd a házadat, kertedet. Mindezt elérhető áron, egyszerű módszerekkel, a saját kertedben fellelhető földből. A földzsák építési módszert bárki megtanulhatja! Ehhez nyújt részletes technológiai leírást ez a kézikönyv.”

Elektronikus kiadvány.

Kacskaringók… a szabadság felé vezetö úton

Járatlan úton haladóknak… „a végtelenbe és tovább”!

„A szupervályog hazai története, a SzuperMA Műhely alapításának és alapítójának személyes hangvételű beszámolója… a kaliforniai sivatagtól a dunántúli szőlőhegyig… szupervályogtól az alomszékig… Csíkföldtől Szivárvány Faluig… „Az idő nekünk dolgozik!” – szokta volt mondogatni a szerző. A bűvös 2012-es esztendőt átlépve vajon mit akar ezzel számunka üzenni? Szolgálhatnak-e tanulsággal – nemtől és kortól, szakmai és társadalmi háttértől függetlenül bárki számára – egy kutatóorvosnő tapasztalatai, akiből „vályogvető”, majd ökofalu építő lett?

Miközben személyes élményein keresztül szövi a történet szálait, a szerző számos témával kapcsolatban osztja meg gondolatait: tudomány és spiritualitás… pénz és az igazi gazdagság… önismeret, tudatosodás és a Világváltás… hit és a Kulturális Kreatívok… permakultúra, gazdálkodás és önellátás… és kitérőként egy váratlan szerelmi szál… Hiszen a kapcsolatok, az érzelmek, az esendőség és az emberi tartás is az élet része, amellyel minden közösségnek számolnia kell.
Számtalan kérdés, menet közben formálódó válaszok, és újabb kérdőjelek.
Elszántság, megmérettetés, hullámvölgyek és hullámhegyek, fejlődés.” 

Naplóregény a SzuperBlog alapján új fejezetekkel, amelyek a blogból kimaradtak.
A szerző saját fotóival illusztrálva. Elektronikus kiadvány.

A Falu – I. könyv: Elöjelek

A harmonikus élet forgatókönyve a Nagy Ökofalu Könyv helyett

„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy összegyűjtöd az embereket, és kiosztod közöttük a feladatokat. Inkább keltsd fel bennük a vágyat a végtelen tenger iránt.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

Kacskaringós szupervályogos utunk egyik eredménye ez a regénysorozat. Az a vágyunk hívta életre, hogy legyen egy olyan víziónk, amely éltet minket addig is, amíg a valóságban meg nem tudjuk teremteni a saját “álomfalunkat”.

Bízunk benne, hogy a kalandregénybe “bújtatott” tapasztalatok, ötletek, elKÉPzelések segítenek mindazoknak, akik hasonló álmokat dédelgetnek, akár még csak tervezgnek, akár már a tettek mezejére is léptek…
A könyvet azoknak is ajánljuk, akik (egyelőre 🙂 nem szándékoznak kiköltözni a természetbe, de szívesen olvasnának egy nem mindennapi helyen játszódó, izgalmas és szívet melengető történetet…

Elektronikus kiadvány. -> A regénysorozat részletes bemutatása. 

Pártalálás

Párkeresési és párkapcsolati önsegítő könyv, mert 
“a legjobb dolog, ami történhet veled, egy másik ember” (Nagy Sanyi)

A KORREKTÚRA sorozat első kötete. Miért „korrektúra”?
Sok-sok évet töltünk az iskolapadban, arról viszont vajmi kevés szó esik, hogy hogyan is boldoguljunk úgy általában az életben, a mindennapi kapcsolatainkban. Pedig – ahogy műveltségünk és szakmai tudásunk, úgy – ezek az emberi és életkészségek sem születnek velünk. Többségüket születésünk után „szedjük magunkra”, általában különösebb tudatosság nélkül. A szerencsésebbek jó szülői, pedagógusi példa alapján, a kevésbé szerencsések a maguk kárán tanulva.

A Korrektúra sorozat célja, hogy körüljárja ezeket az emberi és életkészségeket, és elgondolkodtasson, ötleteket adjon ahhoz, hogy hogyan „korrigáld” ezeket, ha úgy látod, nem vagy elég sikeres az életben, és hatékonyabb akarsz lenni a magánéletedben és a munkádban, fejleszteni szeretnéd az érzelmi intelligenciádat. 
”Van Önnek egy korrekt ura?” – játszott el a szóval, és a pártalálás témával Táncos Laci bácsi, a kiadó igazgatója.

A PÁRTALÁLÁS kötet a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Miben és miért mások az emberek és a párkapcsolatok ma?
  • Miért vagy egyedül már megint (még mindig)?
  • Meddig lehet és érdemes megmenteni egy kapcsolatot, és hogyan? Ha nem menthető, hogyan zárd le és „gyászold meg” azt, hogy sikeresen tudj új kapcsolatot kezdeni?
  • Ki illik hozzád? Létezik-e az „igazi”, a testi-lelki társ? Ha igen, hogyan találd meg?
  • Tudatosan keress vagy a szívedre hallgatva? Ismerkedj-e például az interneten?
  • Ha megtaláltad Őt, hogyan őrizd meg? Mi szükséges a tartós és boldog társkapcsolathoz?

Akár most próbálgatod a szárnyaidat, akár túl vagy már néhány szakításon, – kortól és nemtől függetlenül – örökérvényű kérdések ezek. A kötetben a szerző 20 éves szakmai és élettapasztalatait osztja meg Veled elgondolkodtatóan, de gyakorlatiasan és kedves humorral. Ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan fejleszd vagy „korrigáld” párkapcsolati készségeidet, párválasztási stratégiáidat, hogy megtaláld a testi-lelki társadat. „Mert minden szeretet és simogatás nélkül eltelt nap elvesztegetett idő.”

Papírkönyv. Semmelweis Kiadó, 2008.

COVID–1984: Fekete doboz

Eszköz a szabadságunkhoz és az EGÉSZségünkhöz!
Ismeretterjesztő, oknyomozó-tényfeltáró és (ki)útmutató szakkönyv a pandémiáról – laikusoknak és szakembereknek egyaránt

A koronavírus-járvány egy fekete doboz. Fogalmunk sincsen, mit rejt, csak egyvalamit tudunk biztosan: a gép zuhan, és percek múlva becsapódik. Egy évet szántam rá, hogy megtaláljam és kielemezzem ezt a fekete dobozt. Oknyomoztam, kutattam a szakirodalomban, járványügyi rendeletekben, vizsgáltam a háttértényezőket, pszichológiai hatásokat… Összevetettem a fősodrású médiában propagált, illetve az elhallgattatott szakértők ellentmondó / ellentmondásos véleményét, sőt azoknak a hangadó orvosoknak és kutatóknak a korábbi kijelentéseit is, amelyek szöges ellentétben állnak a jelenlegi álláspontjukkal… Kutatómunkám megdöbbentő eredményéről és az utasok megmentésének lehetőségeiről szól ez a könyv.

Papír- és elektronikus könyv.

A SzuperMA ~ Szupervályog & Permakultúra ~ Műhely honlapja
csigastrategia@gmail.com / szupervalyog@gmail.com
© CsigaStratégia, 2023
Designer