logo

Csodahely eladó

AZONNAL MEGVEHETŐ, KÖZEL EGY HEKTÁROS CSODAHELY BUDAPESTTŐL 50 KM-RE, HÉREGEN!

Azonnal megvehető, művelésből kivont(!) két ház és közel 1 hektár egybefüggő terület, de 5 külön helyrajzi számom! Budapesttől 50 km-re, a Komárom-Esztergom megyei Héregen.
Ideális egy nagy családi birtoknak, vagy több generációnak / kis közösségnek.

A 8424 m2 terület két – a szőlőhegy aljában és a domb gerincén futó – út felől is megközelíthető, azaz két külön bejáratú területté is osztható. Az alsó útnál egy 50 m2-es kb. 15 éve felújított (alsó szint szerkezetileg betonoszlopokkal, betonfödémmel megerősített vályog, felül tégla tetőtér-ráépítés), azóta továbbfejlesztett (burkolatok, új, nagyobb ablakok és teraszajtó, a tetőtérben megkezdett hőszigetelés stb.), de esztétikailag további felújítást, befejezést igénylő kétszintes nyaraló, borospincével, 3 fedett terasszal: egy tágas, egy pici és egy nagy fatároló+szerszámos.

Szintén az alsó útnál, de külön helyrajzi számú, szőlővel betelepített telken egy felújítandó vagy bontandó, jelenleg műhelynek-raktárnak használt, de felújítás esetén lakható kisebb présház borospincével.

Számos diófa és gyümölcsfa (termő és termőre forduló), direkt termő szőlő (felújítandó).

Pazar, örök panoráma, délnyugati lejtő, azaz ideális fekvés (energetikai, permakultúrás szempontok, dombház).

Villany a telken, házban van: 24 órás, vezérelt, 3 fázis.

A területen vezetékes víz és csatorna nincsen, de van egy ásott kút. A házak ereszcsatornáit több ponton is esővíz gyűjtésére alakítottuk ki, és egy leendő ciszterna gödrét is kiástuk, önellátó esővízgyűjtő-rendszer egyből beüzemelhető. A házban, a konyha sarkában a fürdőszoba helyét is kialakítottuk, a vízvezetékrendszert előkészítettük: vízcsövek, mosógép-, mosogatógép-kiállások, lefolyók kiépítve a konyhában, fürdősarokban, a pincében villanybojler. A rendszert szivattyúval, a pincében elhelyezett IBC-tartályból működtettük.

A terület permakultúrás “látványterve”

A terület a Héregi tanya buszmegállótól kb. 2 km, gyalog kb. 20 perc, a bekötőút fele aszfaltozott, a másik fele esős időben nehezen járható földút – a kiköltözni szándékozóknak terepet bíró gépjármű szükséges.

A hely a Gerecse dimbes-dombos karéjában szemet gyönyörködtető, csendes, fényszennyezés és elektroszmog-mentes. Egy ugrásra (sőt a saját telken is!) gombászós-kirándulós helyekkel… Igazi kikapcsolódásra, egészséges, önellátó életmód kialakítására alkalmas Csodahely :-).

A terület azonnal megvehető, művelésből kivont, nem kell kifüggeszteni, hónapokig várni, és rizikózni, hogy elővásárlási joggal rendelkezők elvigyék az orrunk elől!

A terület 5 külön helyrajzi számú telekből áll, területi besorolása: zártkert, kertes mezőgazdasági terület, ahol a beépíthetőség telkenként 3%, maximum 40 m2 alapterület. Ez emelettel együtt telkenként 80 m2 hasznos alapterületet jelent, és dombházas kialakítással (amelyre a délnyugati lejtő ideális) még tovább növelhető a ház mérete, ill. a hasznos lakóterület, a beépíthetőségbe ugyanis nem számít bele az az épületész, amely nem áll ki egy méternél jobban a terepszintből. Héreg honlapjáról letölthető: -> Héreg község helyi építési szabályzata, illetve -> Héreg község külterület szabályozási terve – térkép.

A felső telekrészre 2015-ben építési engedélyt kaptunk két szupervályog épületre: egy présházra és egy dombházra. A Búbosházak még nem épültek meg, de a tervek, leírások a Szupervályog/Búbosház Projekt oldalon megtalálhatók.

A területtel szomszédos telkek zöme üres, nem használt, így terjeszkedésre is van lehetőség.

Ár: 39.000.000.- Ft

Érdeklődni telefonon vagy e-mailben: +36304484695, kovmoneri@gmail.com3

A SzuperMA ~ Szupervályog & Permakultúra ~ Műhely honlapja
csigastrategia@gmail.com / szupervalyog@gmail.com
© CsigaStratégia, 2023
Designer